Skip to content

You can only heal it, if you feel it.

Mijn naam is Christine van de Craats en ik woon in het prachtige Bergen. Daar kun je me dan ook vaak vinden, samen met mijn hond Layla. Ik heb drie dochters, waarvan twee thuiswonend en een studerende dochter die ook nog vaak thuis is.

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de mens en persoonlijke ontwikkeling. Ik lees nog steeds alles wat los en vast zit op het gebied van meditatie en ik heb diverse cursussen en opleidingen gevolgd. Ik werk als re-integratiecoach en loopbaancoach en daarnaast heb ik een eigen praktijk en werk ik als buitencoach en ik ben Cat. 1 gecertificeerd mindfulness en zelfcompassiettrainer.

Zoals velen ben ik me na diverse grote, levensveranderende gebeurtenissen gaan interesseren voor meditatie en gestart met vipassana meditatie. Mindfulness en zelfcompassie hebben me veel gebracht in mijn leven. Je bewust worden van je stressreacties en je innerlijke criticus geeft je zoveel meer keuzevrijheid. We zijn zo vaak streng voor onszelf en ik vind het prachtig om te zien hoe mindfulness en zelfcompassie eraan kunnen bijdragen dat mensen echt vriendelijk gaan worden voor zichzelf. En dat heeft weer effect op de mensen om hen heen!

Lichte vriendelijke meditaties
In mijn meditaties geef ik veel aandacht aan het ontwikkelen van je waarneming en vriendelijkheid voor jezelf. Mijn stijl is licht, warm, met aandacht voor vriendelijkheid en compassie. Ik hoop dat mijn meditaties echt een mooi pauzemoment zijn waarin je kunt ontdekken wat er alles in je speelt en leeft. You can only heal it, if you feel it.

Contact met Christine

Website: www.christinevandecraats.nl
E-mail: info@christinevandecraats.nl
Telefoon: 06 – 1111 3809

Maak binnenkort kennis met Christine

Dit bericht heeft 45 reacties

 1. Heerlijk deze zittende meditatie in beweging. Deze ga ik vaker doen. Het brengt een fijne energie met zich mee. Dankjewel hiervoor.

  1. Dag Elma,

   Wat leuk om te lezen dat deze meditatie je fijne energie geeft! Dank je wel dat je me dit laat weten en veel meditatieplezier gewenst, Christine

 2. Hallo Christine,
  Ik heb net jouw RAIN meditatie gedaan. Wat een mooie, krachtige meditatie. Ik woon sinds ruim een jaar in het buitenland en heb het daar soms (nog) erg moeilijk mee en deze meditatie riep erg veel op en bracht helderheid in mijn kwetsbare gevoelens.
  Heel erg bedankt, het was erg waardevol voor mij.
  Hartelijke groet,
  Sandra Oosterhof

  1. Dag Sandra,

   Dank je wel voor je bericht. Wat fijn om te lezen dat de RAIN-meditatie je helderheid heeft gegeven in je gevoelens en je ondersteunt heeft. En wat mooi dat je dit met mij deelt. Ik kan me voorstellen dat zo’n grote verandering heel wat met je doet. Ik wens je alle goeds toe, warme groet, Christine

 3. Dankjewel voor de heerlijke bewegingsmeditatie van 5 september Christiine; k heb hem net uit het archief gedaan omdat ik live wat pcproblemen kreeg. Het gaf me een zacht, blij gevoel terwijl ik daarvoor wat gespannen was.
  Jouw zachte, vriendelijke stem maakt dat extra makkelijk. Leuke gele achtergrond(gloed) trouwens..
  Vriendelijke groet,
  Karin

  1. Dag Karin,

   Dank voor je mooie reactie. Ik las gisteren al dat je computer even haperde; goed dat je alsnog de meditatie hebt gedaan. En wat fijn dat de meditatie je dit effect gaf..
   De beweging en de massage zijn goede voorbeelden van zelfzorg.

   En dank voor je compliment over mijn muur: ik zag dat ik ton-sur-ton machte:).

   Tot een volgende keer, alle goeds gewenst,

   Christine

 4. Hoi Christine, bedankt voor de RAIN meditatie. Kwam precies op het juiste moment.
  Ik bekijk de voor mij moeilijke situatie nu op een andere, mildere manier voor alle partijen. Ik voel echt verlichting. Ik moet nog steeds op zoek naar een oplossing voor het probleem, maar dat zal zeker makkelijker gaan nu mijn hoofd minder zwaar voelt.
  Deze meditatie ga ik zeker vaker doen.
  Met vriendelijke groet, Elma

  1. Dank je wel Elma, voor je mooie bericht.
   Wat fijn om te lezen dat de R.A.I.N meditatie je dit heeft gebracht. Mooi ook dat je de meditatie vaker gaat doen, het is een krachtige meditatie oefening om meer compassie en wijsheid in je leven te brengen.
   Warme groet,
   Christine

 5. De meditatie van maandag 22-08-2022 is de R.A.I.N. meditatie.
  Deze meditatie komt oorspronkelijk van Michelle McDonald en ik overgenomen door Tara Brach, een Amerikaanse meditatielerares.
  R.A.I.N staat voor
  Recognize (herkennen en erkennen van je pijn of het moeilijke moment
  Allow (toelaten, toestaan, ja zeggen tegen de ervaring)
  Investigate (op een vriendelijke en nieuwsgierige manier onderzoeken van de situatie)
  Nurture (vriendelijke en liefdevol reageren op het moeilijke moment, mindfulness en zelfcompassie toelaten in dit moeilijke moment.

 6. De quote die ik vanavond gebruikte is niet de originele. Hierbij de originele quote van Jon Kabat-Zinn: “You can’t stop the waves, but you can learn how to surf”.

 7. Gedicht de Zomerdag

  De zomerdag

  Wie heeft de wereld gemaakt?
  Wie heeft de zwaan gemaakt en de zwarte beer?
  Wie heeft de sprinkhaan gemaakt?

  Deze sprinkhaan, bedoel ik –
  die uit het gras omhoog kwam gesprongen,
  die suiker eet uit mijn hand,
  die haar kaken heen en weer beweegt in plaats van op en neer-
  die rond kijkt met haar enorme en complexe ogen.

  Nu licht ze haar bleke onderarmpjes op en wast grondig haar gezicht.
  Nu klapt ze haar vleugels open en zweeft weg.

  Ik weet niet exact wat een gebed is.
  Ik weet wel hoe je aandacht geeft, hoe je in het gras
  valt, hoe je in het gras knielt, hoe gelukzalig en gezegend niets te doen, hoe door de akkers te kuieren,
  – wat ik allemaal vandaag gedaan heb.

  Vertel me, wat had ik anders moeten doen?
  Gaat niet alles dood uiteindelijk, en te vroeg?

  Vertel me, wat ben jij van plan te doen
  met je ene geweldige en waardevolle leven?

  Mary Oliver.
   

 8. Welkom op mijn reactie-pagina!
  Fijn dat we nu ook op deze manier met elkaar kunnen communiceren.

  Zoals beloofd plaats ik hieronder het gedicht dat ik deelde tijdens de meditatie ‘ Liefdevol ademen’ op maandagavond 20 juni 2022.

  Het tekortgekomen kind

  Kostbare juwelen zijn overal in de kosmos en in ieder van ons.

  Ik wil jou er graag een handvol van geven, lieve vriend.
  Ja, deze morgen wil ik je een handvol schenken,
  Een handvol diamanten die van de ochtend tot de avond glimmen.
  Iedere minuut van ons dagelijks leven is een diamant die
  Hemel en aarde,
  Zonneschijn en rivier omvat.

  We hoeven enkel maar licht te ademen en het wonder ontvouwt zich:
  Vogels die zingen, bloemen die bloeien.

  Hier is de blauwe hemel, hier drijft de witte wolk,
  Jouw lieflijke gezicht, jouw mooie glimlach.
  Allemaal zijn deze vervat in een enkel juweel.

  Jij die de rijkste mens op aarde bent
  En je gedraagt als een tekortgekomen zoon,
  Keer alsjeblieft terug naar je erfgoed.

  Laten we elkaar geluk schenken
  En leren om in het huidige moment aanwezig te zijn.
  Laten we het leven in onze twee armen sluiten en verstrooidheid en wanhoop loslaten.

  Gedicht uit het boek Verzoening van Thich Nhat HanhGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top