Skip to content
Hanke den Boer Meditatie.live

Mediteren… iedereen kan het, je doet het namelijk nooit fout!

Ik ben Hanke den Boer en ben 14 jaar leerkracht in het basis-onderwijs geweest. Ik heb zelf ondervonden dat stress tot een burn-out en fysieke klachten kan leiden. Maar daardoor heb ik ook geleerd hoe ik met stress en de ongemakken in het leven om kan gaan, waardoor ik me nu veel bewuster en gelukkiger voel en betere keuzes kan maken.

Nu geef ik mindfulness-trainingen o.a. aan leerkrachten en heb ik mijn programma ‘Balans in de Klas’ voor kinderen op de basisschool. Zij genieten van de mindfulness-oefeningen en de KinderYoga die in dit programma geïntegreerd zijn.
In mijn Online-programma richt ik me op het hele gezin. De volwassenen neem ik mee in een uitgebreide mindfulness-training en de kinderen krijgen speelse oefeningen om te leren hoe ze met hun boosheid, verdriet en andere emoties om kunnen gaan en een ‘mindfull toekomst’ kunnen opbouwen.

Meditaties voor kinderen
Mijn meditaties op dit platform zijn speciaal gericht op kinderen in de lagere school leeftijd. Ik vertel
 een droomverhaal of visualisatie waardoor kinderen tot rust komen. Ook gebruik ik soms hulpmiddelen om kinderen eenvoudig inzicht te geven. Zal ik een voorproefje geven van wat hen te wachten staat in mijn sessies?

Stel je voor……je zit in de mand onder een luchtballon. Je komt net boven de boomgrens. Je voelt de zomerbries door je haren gaan, de warme lucht langs je wangen. Je ziet de verschillende kleuren groen van de bladeren aan de bomen. Met iedere uitademing stijgt je ballon een stukje hoger. Je kijkt naar beneden en ziet………jezelf……

Contact met Hanke

Website: www.jouwmoment.nu
E-mail: info@jouwmoment.nu
Telefoon: 06 – 1733 0768

Maak kennis met Hanke

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Hallo Hanke, vanavond heb ik de meditatie voor kinderen meegemaakt. Ik heb dit ook gedaan omdat ik wilde weten of het iets voor mijn kleinzoon zou zijn. Hij heeft een beperking , hij kan niet alles en hij voelt zich daar vaak erg ongelukkig over. Ik denk dat hij deze meditatie erg fijn zou vinden, ik ga het zeker proberen met hem. Dank je wel

  1. Wat een lieve reactie. Dank je wel.
   Ik hoop dat het je kleinzoon wat kan helpen.

 2. Hoi Hanke, ik heb je gezinsmeditatie uit het archief al een paar keer beluisterd samen met mijn dochter van 9, het is voor ons allebei een feest om te doen. Je geeft deze meditatie heel speels en ook heel begrijpelijk voor kinderen vind ik. Vooral het feit dat we dit samen kunnen doen blijft heel bijzonder. Ik gebruik deze meditatie vaak als ritueel voor het naar bed gaan van mijn dochter. Dankjewel Hanke voor jouw oefeningen, wij zijn er heel blij mee.

  1. Hi Lydia
   Dank je wel voor je mooie review! Dit stimuleert om met de GezinsMeditaties door te gaan. De eerste maandag van november komt de volgende erop te staan. Blijf genieten met je dochter! 🤗

 3. Ik heb deze meditatie uit het archief gehaald. Het was een bijzonder fijne meditatie. Kwam echt tot rust. In de avond ben ik vaak niet in staat om een meditatie te volgen daar ben ik te moe voor. Meestal doe ik meditaties overdag smiddags als ik ga rusten.
  Groet Erna

  1. Hi Erna

   Iedereen heeft zo z’n eigen momenten wanneer ze willen of kunnen mediteren. Het gaat erom DAT je er de tijd voor neemt, dat je jezelf het gunt. Daarvoor is de mogelijkheid tot het terugluisteren uit het archief ook zo prettig.
   Fijn dat je van de meditatie genoten hebt.

   Lieve groetjes
   Hanke

 4. Vanavond een heerlijke zonnige meditatie bij Hanke mee morgen maken. Ik voelde de zon gewoon op mijn huid! Dankjewel en ik ga hem deze week zeker nog een keer bekijken.

  1. Wat fijn Majorie.
   Het echt voelen van wat je je inbeeld is heel effectief. Zelfs sporters gebruiken visualisatie om eerst in hun hoofd bijvoorbeeld de skiafdaling te doen, zo weet het lichaam al hoe de afdaling gaat en reageren de spieren daarop.
   En zelf in de zorg worden mensen met bijvoorbeeld verlamming, aangeraden om te visualiseren dat ze hun verlamde lichaamsdeel gebruiken. Zo wordt het beschadigde hersengebied gestimuleerd en worden de verbindingen in het gebied versterkt.
   Tegen kinderen zeg ik altijd dat we onze hersenen een beetje in de maling kunnen nemen. Je hoofd en lichaam denkt dat het echt is en maken daarvoor de stofjes aan die nodig zijn, terwijl je het alleen maar bedenkt. Handig toch? 😉

 5. Hoi Hanke,
  Dank dat je me hebt getipt om kennis te maken met dit platform. Ik maak er regelmatig gebruik van en heb me inmiddels voor een jaar geabonneerd. Luister meestal vanuit het archief, omdat de live momenten helaas niet vaak matchen in mijn Avondspits. Zojuist ‘Jouw momentje’ gevolgd, jouw eerste meditatie hier. Was heerlijk. Een plek waar ik vaker naar terug wil.
  Hartelijke groet Janneke

  1. Hi Janneke.

   Wat fijn dat je dit laat weten en dat je ervan geniet. Mocht je vragen of suggesties hebben dan hoor ik het graag.

   Lieve groetjes
   Hanke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top