skip to Main Content
Kader El Oufir Meditatie.live

Meditatie is niet wat je denkt.

Mijn naam is Kader el Oufir, woonachtig in Amsterdam met vrouw en 2 zonen. Ik heb Kunstmatige Intelligentie gestudeerd aan de UvA. In het dagelijks leven ben ik actief als business analist in de ICT. Daarnaast ben ik docent Critical Alignment Yoga en mindfulnesstrainer.

Rond 2003 maakte ik kennis met diverse yoga- en meditatietechnieken. Als nuchter persoon voelde ik mij thuis bij Mindfulness in de traditie van Kabat-Zinn, en Critical Alignment Yoga (CAY), ontwikkeld door Gert van Leeuwen. Beide combineren oosterse tradities met moderne westerse psychologische inzichten, met als resultaat praktische, nuchtere methodes om met de wisselvalligheden van het leven om te gaan.

Mindfulness en CAY zijn voor mij krachtige manieren om de kwaliteit van het leven te verbeteren, zowel in het werk als prive. Ik vind dit zo waardevol dat ik heb besloten deze middelen door te geven en uit te dragen in de samenleving. Nu ook via โ€˜Meditatie.liveโ€™!

Mindfulness & Yoga
Ik begeleid zowel mindfulness- als yogameditaties. De mindfulnessmeditaties zijn vooral gericht op het ontwikkelen van milde opmerkzaamheid en het gewaarzijn van alles wat zich in lichaam in geest voordoet. De yogameditaties zijn gericht op ontspanning en het ervaren van rust en ruimte.

Nieuwsgierig geworden? Ik kijk er naar uit om samen met jou te mediteren, hier op Meditatie.live!

Contact met Kader

Website: www.trainjeaandacht.nl
E-mail: kader@trainjeaandacht.nl
Telefoon: 06 – 1135 3307

Dit bericht heeft 43 reacties
 1. Dag Kader, ik heb een reactie geplaatst op je fijne meditatie van vandaag, maar op de รฉรฉn of andere manier is die onderaan bij oudere reacties terechtgekomen. Groet Janny

  1. Hallo Janny,
   Heb je reactie onderin gelezen, dank je wel. Fijn om te lezen dat je positieve effecten van de oefeningen ervaart. Mooi ook om te merken dat als je voor jezelf zorgt, je omgeving daar ook baat bij heeft. Tot de volgende keer! ๐Ÿ™

 2. Ik vond het heerlijk ontspannend. Heel “gewoon “, lekker keuvelend, je stem. Ik werd er rustig van, mijn buik borrelde en aan het eind heb ik lekker zitten gapen. Dank je wel.

  1. Dank je wel voor je bericht, Marjan. Fijn dat je rustig en ontspannen werd van de oefening. “Gewoon”, ik vind het mooi dat je dat zegt. Oefenen, even tijd voor jezelf, met jezelf, is eigenlijk heel gewoon of mag dat zijn. Net als tanden poetsen. Tot de volgende keer! ๐Ÿ™

  1. Graag gedaan, Stella. Dank je wel voor je berichtje, fijn om te lezen. ๐Ÿ™

 3. Dag Kader, Vanochtend jouw meditatie live gedaan. Meestal doe ik de meditatie op vrijdag op een later tijdstip, omdat ik in de ochtend er nog geen rust/tijd voor heb/neem. Vannacht had ik echter slecht geslapen en voelde me nog heel moe. Daarom gunde ik mezelf toch de tijd om te mediteren. In het begin lukte het me nog niet om mijn aandacht bij mijn ademhaling, lichaam en geest te houden (te veel geluiden en onrust), maar ik voelde me steeds meer ontspannen. Na de meditatie was ik blij dat ik meegedaan heb, want ik had het gevoel dat ik weer energie had en de dag weer aankon. Het teken voor mij dat je meditatie het verschil maakte. Tot de volgende keer. Hartelijke groet, Janny

 4. Dankjewel Kader, Dit was de mooiste meditatie die ik meegemaakt heb. Het riep zoveel verschillende emoties bij me op van liefde, verdriet tot verlangen om iedereen weer live te kunnen zien. Ik raakte tot tranen ontroerd en kwam weer heel dichtbij mezelf. Veel geluk, gezondheid, veiligheid en vrede ook voor jou gewenst

 5. Dankjewel Kader voor deze meditatie “gewoon zitten” van 5 februari. Voor de 1e keer een meditatie van jou gedaan en ik heb genoten van jouw mooie zachte, rustige en duidelijke stem. Er waren zelfs momentjes zรณnder gedachten; dat was fijn.
  Groet,
  Karin.

 6. Beste Kader,

  Zojuist een eerste meditatie van jou mogen bijwonen, en wat ontzettend heilzaam.
  Ik zou aanvankelijk vanochtend meedoen, maar van de gedachte aan de meditatie werd ik zo rustig dat ik in slaap ben gevallen…..en bracht me ook tot mijn gevoel hoe moe ik nog ben na een mindere tijd qua slaap, door omstandigheden.

  Tot de volgende keer!

  Groeten Elvira

  1. Ik val ook wel eens in slaap tijdens het mediteren, hhh.
   Tot de volgende keer, Elvira. Dank voor je reactie.

 7. Dankjewel Kader, Fijn deze meditatie. Door je rustige stem ging ik steeds meer ontspannen. Terwijl ik lag te mediteren voelde ik de zon door het raam op me schijnen. Dat maakte het compleet. Tot een volgende keer.

  1. Hoi Janny,
   Ik zie het helemaal voor me ๐Ÿ™‚
   Dank voor je bericht, tot de volgende keer!
   Hartelijke groeten, Kader

 8. Beste Kader,
  Ik vind jouw begeleiding van je mindfulness meditaties zo puur en prettig! Het helpt me echt om hier dagelijks mee door te blijven gaan en ik bemerk ook duidelijke vooruitgang in mijn aandacht en rust.
  Het belangrijkste wat ik van je heb geleerd is dat ik meditatie niet alleen voor mijzelf doe, maar ook voor mijn omgeving. Ik vind dat een heel bijzonder, waardevol inzicht en ik begin het ook echt te ervaren in de praktijk. Ik ben rustiger en kan beter gebruik maken van mijn eigen inzichten, laat mij minder snel van mijn stuk brengen en dat helpt zowel mijzelf als mijn gezin.
  Dankjewel Kader voor jouw mooie werk.

  1. Hallo John,
   Superfijn om te lezen, wat het oefenen jou – en je gezin- brengt.
   Dank je wel voor voor het delen, heel fijn. Tot de volgende keer.
   Hartelijke groeten,
   Kader

 9. Vanmiddag de lichaamsverkenning ervaren. Heerlijk om Wakker uit het hoofd te gaan en bewust opmerkzaam het lichaam te verkennen. Heerlijk om deze oefening weer eens te doen. En hoe belangrijk het is om goed voor het lichaam te zorgen. De dichter Hans Andreus in zijn gedicht โ€˜Een nachtโ€™ schrijft het hier in de beginregels zo:
  โ€˜Lichaam, wees stil. Wij moeten slapen, jij en ik, in het hart van de nachtโ€™. Opmerkzaam goed voor het lichaam zorgen, op elk moment van de dag. En het lichaam vanavond dus Wakker een goede nachtrust schenken ๐Ÿ™‚

  1. Hoi Trudy, dank voor je bericht. Fijn om te lezen dat je de oefening fijn vond. De bodyscan blijft een interessante oefening, kent vele lagen. Ik ken het gedicht niet, ik zal het opzoeken.

 10. In deze heftige tijd vind ik dit een mooie oefening. Moge iedereen gezond blijven, moge allen veilig blijven, moge allen in liefde en warmte verder leven. Moge iedereen wat meer naar elkaar omkijken en zeker naar alle alleen staande oudere personen.
  Fijn weekend!

 11. Ik was heel blij met de duidelijke richting aanwijzer/antwoord op mijn vraag over het lichaam gewaar zijn als geheel en mijn ervaarde korte bodyscan tijdens de meditatie vanochtend. De duidelijke richting aanwijzer van jou zorgt er voor dat ik volgende keer het lichaam voelen als geheel ervarend meditatief op de juiste manier beoefen. Dus dank daarvoor!

  1. Dank voor je bericht, Trudy, fijn om te lezen. Ik hoop je snel te zien in een van de meditaties!

 12. Super fijne meditatie en begeleiding, dank! Kon vrijdag niet deelnemen, maar heb ‘m vandaag gedaan. Heeft me heel goed gedaan ๐Ÿ™‚

 13. Hallo Kader
  Ik heb je meditatie vanuit het archief gevolgd en het bracht mij rust in mijn hoofd en het gaf mij ook energie.
  Omdat ik een koptelefoon gebruik kon ik heel mooi mijn hartslag horen deze gaat sneller tijdens het inademen en daarna langzamer bij inhouden en uitblazen van de adem.
  bedankt voor deze fijne meditatie en een fijn weekend.

  1. Hoi Pierre,
   Leuk dat je wat van je laat horen. Fijn dat de oefening je rust en energie gaf. Mooi dat je je hartslag op deze manier kon opmerken ๐Ÿ™‚ De adem is fascinerend, he? Ik denk dat ik de komende tijd nog een aantal uitzendingen aan de adem zal wijden.
   Warme groet, Kader

 14. Een fijne oefening. Was behoorlijk gestresst door lichamelijke chronische klachten. Het bracht mij rust . Dank je wel!!
  Gr. Erna Kleij

  1. Dankjewel voor je bericht, Erna. Ik kan mij goed voorstellen dat lichamelijke klachten stress kunnen veroorzaken. Fijn dat je op zo’n moment toch rust kunt vinden in de meditatie. Sterkte en alle goeds, Kader.

 15. Goedemorgen,

  Bedankt voor de fijne meditatie. Ik ben de laatste tijd erg onrustig in mijn hoofd door een verbouwing bij mij thuis en een studie. En merk dat ik me moeilijk kan focussen. Gisteren merkte ik op dat het erger begon te worden dus bedacht ik dat ik weer wat vaker moest mediteren. Dit was de eerste keer weer sinds lange tijd maar het voelde goed en motiveert mij om de draad weer op te pakken juist in deze periode. Bedankt Mvg Jordi ๐Ÿ™

  1. Hoi Jordi, wat goed dat je in deze drukke periode weer tijd voor jezelf hebt genomen en bent gaan mediteren. Ik hoop dat het je lukt om dit weer regelmatig te doen. Er zijn veel mooie meditaties beschikbaar op meditatie.live om je daarbij te ondersteunen. Tot snel hier op meditatie.live en veel succes met de verbouwing en de studie!

 16. Hoi Kader, ik heb net jouw lichaamsverkenning gedaan vanuit het archief. Heel fijn, je hebt een prettige, rustige stem. Ik hoop de volgende keer er live bij te zijn!

 17. Hallo Kader,

  Ik heb jou sessie vanmorgen niet live kunnen volgen maar heb hem later bekeken en vond het heel fijn om er aan mee te doen. Ik kan je geen tips geven, meditatie is nog vrij nieuw voor mij maar van de paar sessie’s die ik heb gevolgd vond ik deze erg fijn.
  Met vriendelijke groet, Pierre H

  1. Dankjewel Kader voor deze relaxte meditatie, die ik vanuit het archief gedaan heb. In de ochtend komt het er vaak niet van, maar na de lunch vind ik het fijn om even de rust te pakken. Het is fijn om naar jouw rustige stem te luisteren. Deze meditatie ga ik ook een keer doen voor het slapen gaan, want ik word er heel ontspannen van. Ik merk dat mediteren goed is voor mezelf en daardoor ook voor mijn omgeving. Fijn weekend en tot een volgende keer. Hartelijke groet, Janny

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Back To Top