Skip to content
Kader El Oufir Meditatie.live

Meditatie is niet wat je denkt.

Mijn naam is Kader el Oufir, woonachtig in Amsterdam met vrouw en 2 zonen. Ik heb Kunstmatige Intelligentie gestudeerd aan de UvA. In het dagelijks leven ben ik actief als business analist in de ICT. Daarnaast ben ik docent Critical Alignment Yoga en mindfulnesstrainer.

Rond 2003 maakte ik kennis met diverse yoga- en meditatietechnieken. Als nuchter persoon voelde ik mij thuis bij Mindfulness in de traditie van Kabat-Zinn, en Critical Alignment Yoga (CAY), ontwikkeld door Gert van Leeuwen. Beide combineren oosterse tradities met moderne westerse psychologische inzichten, met als resultaat praktische, nuchtere methodes om met de wisselvalligheden van het leven om te gaan.

Mindfulness en CAY zijn voor mij krachtige manieren om de kwaliteit van het leven te verbeteren, zowel in het werk als prive. Ik vind dit zo waardevol dat ik heb besloten deze middelen door te geven en uit te dragen in de samenleving. Nu ook via ‘Meditatie.live’!

Mindfulness & Yoga
Ik begeleid zowel mindfulness- als yogameditaties. De mindfulnessmeditaties zijn vooral gericht op het ontwikkelen van milde opmerkzaamheid en het gewaarzijn van alles wat zich in lichaam in geest voordoet. De yogameditaties zijn gericht op ontspanning en het ervaren van rust en ruimte.

Nieuwsgierig geworden? Ik kijk er naar uit om samen met jou te mediteren, hier op Meditatie.live!

Contact met Kader

Website: www.studiokeo.nl
E-mail: kader@studiokeo.nl
Telefoon: 06 – 1135 3307

Dit bericht heeft 57 reacties

 1. Hallo Kader, vandaag heb ik de goodwill oefening uit het archief gedaan. Het was weer een hele fijne oefening en ik wil je bedanken voor de prettige manier waarop je de meditaties doet. Je straalt rust, warmte en compassie uit en begeleid de oefeningen vanuit je hart. De eenvoud is je kracht en maakt dat ik de oefeningen in mijn dagelijks leven kan toepassen.
  Nogmaals dank en een warme groet,
  Marion

  1. Dank je wel voor je vriendelijke woorden, Marion. Fijn om te lezen dat je van de meditaties geniet en ook dat je de oefeningen weet toe te passen in het dagelijks leven! Goeds, Kader 🙏

 2. Zojuist de meditatie van gisteren 25-02-2022 gevolgd. Wat een fijne kennismaking!
  Hier kan ik weer mee verder: “er kan een ervaring zijn, het mag er zijn, het mag ook weer weggaan”. Zo simpel, maar tegelijkertijd zo vernieuwend! Dankjewel!

 3. Dag Kader, sinds kort heb ik me verbonden met Meditatie.live. Een van de eerste meditaties was die van het volgen van de adem. Ik ben zo blij hiermee! Nu, in het weekend, heb ik hem uit het archief opgehaald. Jouw opmerkingen over het vriendelijk naar jezelf zijn, de glimlach over het opmerken van de afdwaling. Zo liefdevol naar jezelf. Dank je wel.

  Groetjes,
  Anja

  1. Hoi Anja,

   Heel fijn om te lezen dat je zo van de meditaties geniet!
   Dank je wel voor je bericht. Tot snel, live of uit het archief 🙂

   Groeten,

   Kader

 4. Dankjewel Kader, dit is een heerlijk begin vd dag. Mijn aandacht spier wordt langzaam maar gestaag steeds een beetje sterker

 5. Archief 3 april. Dit was een prettige meditatie, vooral erg prettig dat je iets meer uitlegde over hoe te liggen. Het heeft kennelijk toch de voorkeur om op je rug te liggen met je handen langs je lichaam. Ben nieuw hier en heb vooral moeite met ontspannen, ik heb altijd een bonkend hart en kloppende buik en voel me doodmoe maar opgefokt. Hoop hier verandering in te krijgen, dank!

 6. Dag Kader, Het was weer fijn om deze meditatie van jou te doen. Zo’n reis door het lichaam is altijd prettig, zeker met jouw stem erbij werkt het heel ontspannend. Het werkt zelfs even pijnstillend. Ik probeer deze oefening ook wel eens als ik niet kan slapen, maar met de stem van jou of een andere trainer gaat het altijd beter. Fijn weekend en tot de volgende keer. Hartelijke groet, Janny

  1. Dankjewel Janny, voor je bericht. Fijn dat je baat bij de lichaamsverkenning. Tot de volgende keer!
   Groeten, Kader

 7. Heb een tijdje geen tijd genomen om live mee te doen, maar heb. wel nu genoten van deze sessie in het archief. Dank je wel. Ik word er wel rustiger van, m:aar kan niet tezelfdertijd grote ‘ervaringen’ ophalen. Dus … probeer ik me daar niet te veel zorgen bij te maken . ben al blij dat het me ontspant…

  1. Leuk dat je een berichtje stuurt, Ludo. Mooi dat je tijd maakt om uit het archief te oefenen.
   Je bent volgens mij met de goede houding aan het oefenen. Inderdaad geen zorgen maken, laat de ervaringen maar komen. Ruimte maken voor wat zich aandient, wat dat ook moge zijn.
   Tot de volgende keer!

 8. Je eigen droom beïnvloeden, kan dat?

  Iedereen heeft vast wel eens een onbegrijpelijke droom gehad en misschien heb je je droom zelfs wel eens gegoogeld. Maar hoe zou het zijn als je je dromen niet alleen kunt herinneren, maar ook de inhoud van je droom zou kunnen beheersen. Dat klint toch tamelijk bizar nietwaar? Er is iemand die dit al jaren doet en zijn naam is Jethro Rahajaan hij geeft er zelfs een lezing over wat je op youtube kunt vinden. De link naar deze uitzending vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=V3PDDa3zZvo.

  In zijn praatje vertelt hij hoe je je eigen dromen kunt sturen én waarom je zou willen. 

  Het klinkt misschien vergezocht, maar het is een concept waar wetenschappers al jaren onderzoek naar doen én waarvan nu zelfs wordt gezegd dat het misschien kan dienen als therapeutisch hulpmiddel bij angsten of fobieën.
  Lucide betekent ‘weten wat je aan het doen bent’. Je loopt als het ware wakker rond in je droom waardoor je het heel levendig ervaart. Het is vergelijkbaar met een virtual reality bril die je op doet en waarbij je om je heen kijkt en een compleet andere wereld ziet. In je dromen kan dat ook, alleen in dit geval ben je er dus hyperbewust van en je kunt je dromen zelfs controleren en sturen. De mate van controle reikt van 1 tot 100 procent. Dat betekent dat je soms dus zelf kunt bepalen wat je gaat doen of de hele omgeving kunt aanpassen.

  Zoals je waarschijnlijk weet, dromen wij tijdens de REM-fase in onze slaapcyclus. Deze REM fase komt gemiddeld per nacht zo’n 3 tot 6 keer voor, ongeveer om de anderhalf uur. Je kunt dus de hele nacht deze lucide dromen hebben, maar meestal is het tegen de ochtend, omdat dan het grote verwerkingsproces van de indrukken van de vorige dag erop zit. Hierna komt er weer voor andere dromen. Als het goed is, word je uiteindelijk op een natuurlijke manier wakker uit je droom. Tijdens een lucide droom ben je je heel bewust van jezelf en je omgeving. Kleuren lijken anders en je voelt je ontzettend wakker.

  Hoe kun je dit nu leren? Tijdens het filmpje legt Jethro dit ook uit, maar hij geeft aan dat je in het begin het beste een dromendagboek kunt bijhouden, waarin je opschrijft wat je gedroomd hebt. En zelfs als je midden in de nacht wakker wordt uit een droom, moet je dit doen. Want het begint namelijk allemaal bij het onthouden van je dromen. Dat is belangrijk, want de meesten van ons hebben wel eens lucide dromen maar vergeten dat weer. We zijn bijna nooit bewust van onze dromen omdat we overdag ook vaak onbewust door het leven gaan. Bewustzijn is dus de absolute voorwaarde. En als je een stapje verder gaat kun je je droom bijvoorbeeld al gaan sturen of ‘instellen’ voordat je naar bed gaat. Dit kun je doen door in meditatieve toestand te komen en vervolgens datgene waar je aan wil werken of bereiken te visualiseren. Maar daar moet je wel geestelijke ruimte voor hebben. Het werkt minder goed wanneer je heel gestresst of met een vol hoofd naar bed gaat.”

  Soms hebben wij in de avond ook meditaties met visualisaties en soms geeft de trainer ook ruimte om in gedachte een wens te visualiseren (bijv meditatie van 1 april Ellen Hoffmans). Dat zou een mooi begin kunnen zijn om lucide dromen te stimuleren.

 9. Dag Kader, ik heb een reactie geplaatst op je fijne meditatie van vandaag, maar op de één of andere manier is die onderaan bij oudere reacties terechtgekomen. Groet Janny

  1. Hallo Janny,
   Heb je reactie onderin gelezen, dank je wel. Fijn om te lezen dat je positieve effecten van de oefeningen ervaart. Mooi ook om te merken dat als je voor jezelf zorgt, je omgeving daar ook baat bij heeft. Tot de volgende keer! 🙏

 10. Ik vond het heerlijk ontspannend. Heel “gewoon “, lekker keuvelend, je stem. Ik werd er rustig van, mijn buik borrelde en aan het eind heb ik lekker zitten gapen. Dank je wel.

  1. Dank je wel voor je bericht, Marjan. Fijn dat je rustig en ontspannen werd van de oefening. “Gewoon”, ik vind het mooi dat je dat zegt. Oefenen, even tijd voor jezelf, met jezelf, is eigenlijk heel gewoon of mag dat zijn. Net als tanden poetsen. Tot de volgende keer! 🙏

  1. Graag gedaan, Stella. Dank je wel voor je berichtje, fijn om te lezen. 🙏

 11. Dag Kader, Vanochtend jouw meditatie live gedaan. Meestal doe ik de meditatie op vrijdag op een later tijdstip, omdat ik in de ochtend er nog geen rust/tijd voor heb/neem. Vannacht had ik echter slecht geslapen en voelde me nog heel moe. Daarom gunde ik mezelf toch de tijd om te mediteren. In het begin lukte het me nog niet om mijn aandacht bij mijn ademhaling, lichaam en geest te houden (te veel geluiden en onrust), maar ik voelde me steeds meer ontspannen. Na de meditatie was ik blij dat ik meegedaan heb, want ik had het gevoel dat ik weer energie had en de dag weer aankon. Het teken voor mij dat je meditatie het verschil maakte. Tot de volgende keer. Hartelijke groet, Janny

  1. Wat mooi dat je zo weer kon ‘opladen’!
   Dank je wel voor je bericht, Janny.

 12. Dankjewel Kader, Dit was de mooiste meditatie die ik meegemaakt heb. Het riep zoveel verschillende emoties bij me op van liefde, verdriet tot verlangen om iedereen weer live te kunnen zien. Ik raakte tot tranen ontroerd en kwam weer heel dichtbij mezelf. Veel geluk, gezondheid, veiligheid en vrede ook voor jou gewenst

 13. Dankjewel Kader voor deze meditatie “gewoon zitten” van 5 februari. Voor de 1e keer een meditatie van jou gedaan en ik heb genoten van jouw mooie zachte, rustige en duidelijke stem. Er waren zelfs momentjes zónder gedachten; dat was fijn.
  Groet,
  Karin.

 14. Beste Kader,

  Zojuist een eerste meditatie van jou mogen bijwonen, en wat ontzettend heilzaam.
  Ik zou aanvankelijk vanochtend meedoen, maar van de gedachte aan de meditatie werd ik zo rustig dat ik in slaap ben gevallen…..en bracht me ook tot mijn gevoel hoe moe ik nog ben na een mindere tijd qua slaap, door omstandigheden.

  Tot de volgende keer!

  Groeten Elvira

  1. Ik val ook wel eens in slaap tijdens het mediteren, hhh.
   Tot de volgende keer, Elvira. Dank voor je reactie.

 15. Dankjewel Kader, Fijn deze meditatie. Door je rustige stem ging ik steeds meer ontspannen. Terwijl ik lag te mediteren voelde ik de zon door het raam op me schijnen. Dat maakte het compleet. Tot een volgende keer.

  1. Hoi Janny,
   Ik zie het helemaal voor me 🙂
   Dank voor je bericht, tot de volgende keer!
   Hartelijke groeten, Kader

 16. Beste Kader,
  Ik vind jouw begeleiding van je mindfulness meditaties zo puur en prettig! Het helpt me echt om hier dagelijks mee door te blijven gaan en ik bemerk ook duidelijke vooruitgang in mijn aandacht en rust.
  Het belangrijkste wat ik van je heb geleerd is dat ik meditatie niet alleen voor mijzelf doe, maar ook voor mijn omgeving. Ik vind dat een heel bijzonder, waardevol inzicht en ik begin het ook echt te ervaren in de praktijk. Ik ben rustiger en kan beter gebruik maken van mijn eigen inzichten, laat mij minder snel van mijn stuk brengen en dat helpt zowel mijzelf als mijn gezin.
  Dankjewel Kader voor jouw mooie werk.

  1. Hallo John,
   Superfijn om te lezen, wat het oefenen jou – en je gezin- brengt.
   Dank je wel voor voor het delen, heel fijn. Tot de volgende keer.
   Hartelijke groeten,
   Kader

 17. Vanmiddag de lichaamsverkenning ervaren. Heerlijk om Wakker uit het hoofd te gaan en bewust opmerkzaam het lichaam te verkennen. Heerlijk om deze oefening weer eens te doen. En hoe belangrijk het is om goed voor het lichaam te zorgen. De dichter Hans Andreus in zijn gedicht ‘Een nacht’ schrijft het hier in de beginregels zo:
  ‘Lichaam, wees stil. Wij moeten slapen, jij en ik, in het hart van de nacht’. Opmerkzaam goed voor het lichaam zorgen, op elk moment van de dag. En het lichaam vanavond dus Wakker een goede nachtrust schenken 🙂

  1. Hoi Trudy, dank voor je bericht. Fijn om te lezen dat je de oefening fijn vond. De bodyscan blijft een interessante oefening, kent vele lagen. Ik ken het gedicht niet, ik zal het opzoeken.

 18. In deze heftige tijd vind ik dit een mooie oefening. Moge iedereen gezond blijven, moge allen veilig blijven, moge allen in liefde en warmte verder leven. Moge iedereen wat meer naar elkaar omkijken en zeker naar alle alleen staande oudere personen.
  Fijn weekend!

 19. Ik was heel blij met de duidelijke richting aanwijzer/antwoord op mijn vraag over het lichaam gewaar zijn als geheel en mijn ervaarde korte bodyscan tijdens de meditatie vanochtend. De duidelijke richting aanwijzer van jou zorgt er voor dat ik volgende keer het lichaam voelen als geheel ervarend meditatief op de juiste manier beoefen. Dus dank daarvoor!

  1. Dank voor je bericht, Trudy, fijn om te lezen. Ik hoop je snel te zien in een van de meditaties!

 20. Super fijne meditatie en begeleiding, dank! Kon vrijdag niet deelnemen, maar heb ‘m vandaag gedaan. Heeft me heel goed gedaan 🙂

 21. Hallo Kader
  Ik heb je meditatie vanuit het archief gevolgd en het bracht mij rust in mijn hoofd en het gaf mij ook energie.
  Omdat ik een koptelefoon gebruik kon ik heel mooi mijn hartslag horen deze gaat sneller tijdens het inademen en daarna langzamer bij inhouden en uitblazen van de adem.
  bedankt voor deze fijne meditatie en een fijn weekend.

  1. Hoi Pierre,
   Leuk dat je wat van je laat horen. Fijn dat de oefening je rust en energie gaf. Mooi dat je je hartslag op deze manier kon opmerken 🙂 De adem is fascinerend, he? Ik denk dat ik de komende tijd nog een aantal uitzendingen aan de adem zal wijden.
   Warme groet, Kader

 22. Een fijne oefening. Was behoorlijk gestresst door lichamelijke chronische klachten. Het bracht mij rust . Dank je wel!!
  Gr. Erna Kleij

  1. Dankjewel voor je bericht, Erna. Ik kan mij goed voorstellen dat lichamelijke klachten stress kunnen veroorzaken. Fijn dat je op zo’n moment toch rust kunt vinden in de meditatie. Sterkte en alle goeds, Kader.

 23. Goedemorgen,

  Bedankt voor de fijne meditatie. Ik ben de laatste tijd erg onrustig in mijn hoofd door een verbouwing bij mij thuis en een studie. En merk dat ik me moeilijk kan focussen. Gisteren merkte ik op dat het erger begon te worden dus bedacht ik dat ik weer wat vaker moest mediteren. Dit was de eerste keer weer sinds lange tijd maar het voelde goed en motiveert mij om de draad weer op te pakken juist in deze periode. Bedankt Mvg Jordi 🙏

  1. Hoi Jordi, wat goed dat je in deze drukke periode weer tijd voor jezelf hebt genomen en bent gaan mediteren. Ik hoop dat het je lukt om dit weer regelmatig te doen. Er zijn veel mooie meditaties beschikbaar op meditatie.live om je daarbij te ondersteunen. Tot snel hier op meditatie.live en veel succes met de verbouwing en de studie!

 24. Hoi Kader, ik heb net jouw lichaamsverkenning gedaan vanuit het archief. Heel fijn, je hebt een prettige, rustige stem. Ik hoop de volgende keer er live bij te zijn!

 25. Hallo Kader,

  Ik heb jou sessie vanmorgen niet live kunnen volgen maar heb hem later bekeken en vond het heel fijn om er aan mee te doen. Ik kan je geen tips geven, meditatie is nog vrij nieuw voor mij maar van de paar sessie’s die ik heb gevolgd vond ik deze erg fijn.
  Met vriendelijke groet, Pierre H

  1. Dankjewel Kader voor deze relaxte meditatie, die ik vanuit het archief gedaan heb. In de ochtend komt het er vaak niet van, maar na de lunch vind ik het fijn om even de rust te pakken. Het is fijn om naar jouw rustige stem te luisteren. Deze meditatie ga ik ook een keer doen voor het slapen gaan, want ik word er heel ontspannen van. Ik merk dat mediteren goed is voor mezelf en daardoor ook voor mijn omgeving. Fijn weekend en tot een volgende keer. Hartelijke groet, Janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top