skip to Main Content
Kader El Oufir Meditatie.live

Meditatie is niet wat je denkt.

Mijn naam is Kader el Oufir, woonachtig in Amsterdam met vrouw en 2 zonen. Ik heb Kunstmatige Intelligentie gestudeerd aan de UvA. In het dagelijks leven ben ik actief als business analist in de ICT. Daarnaast ben ik docent Critical Alignment Yoga en mindfulnesstrainer.

Rond 2003 maakte ik kennis met diverse yoga- en meditatietechnieken. Als nuchter persoon voelde ik mij thuis bij Mindfulness in de traditie van Kabat-Zinn, en Critical Alignment Yoga (CAY), ontwikkeld door Gert van Leeuwen. Beide combineren oosterse tradities met moderne westerse psychologische inzichten, met als resultaat praktische, nuchtere methodes om met de wisselvalligheden van het leven om te gaan.

Mindfulness en CAY zijn voor mij krachtige manieren om de kwaliteit van het leven te verbeteren, zowel in het werk als prive. Ik vind dit zo waardevol dat ik heb besloten deze middelen door te geven en uit te dragen in de samenleving. Nu ook via ‘Meditatie.live’!

Mindfulness & Yoga
Ik begeleid zowel mindfulness- als yogameditaties. De mindfulnessmeditaties zijn vooral gericht op het ontwikkelen van milde opmerkzaamheid en het gewaarzijn van alles wat zich in lichaam in geest voordoet. De yogameditaties zijn gericht op ontspanning en het ervaren van rust en ruimte.

Nieuwsgierig geworden? Ik kijk er naar uit om samen met jou te mediteren, hier op Meditatie.live!

Contact met Kader

Website: www.trainjeaandacht.nl
E-mail: kader@trainjeaandacht.nl
Telefoon: 06 – 1135 3307

Dit bericht heeft 21 reacties
 1. Vanmiddag de lichaamsverkenning ervaren. Heerlijk om Wakker uit het hoofd te gaan en bewust opmerkzaam het lichaam te verkennen. Heerlijk om deze oefening weer eens te doen. En hoe belangrijk het is om goed voor het lichaam te zorgen. De dichter Hans Andreus in zijn gedicht ‘Een nacht’ schrijft het hier in de beginregels zo:
  ‘Lichaam, wees stil. Wij moeten slapen, jij en ik, in het hart van de nacht’. Opmerkzaam goed voor het lichaam zorgen, op elk moment van de dag. En het lichaam vanavond dus Wakker een goede nachtrust schenken 🙂

  1. Hoi Trudy, dank voor je bericht. Fijn om te lezen dat je de oefening fijn vond. De bodyscan blijft een interessante oefening, kent vele lagen. Ik ken het gedicht niet, ik zal het opzoeken.

 2. In deze heftige tijd vind ik dit een mooie oefening. Moge iedereen gezond blijven, moge allen veilig blijven, moge allen in liefde en warmte verder leven. Moge iedereen wat meer naar elkaar omkijken en zeker naar alle alleen staande oudere personen.
  Fijn weekend!

 3. Ik was heel blij met de duidelijke richting aanwijzer/antwoord op mijn vraag over het lichaam gewaar zijn als geheel en mijn ervaarde korte bodyscan tijdens de meditatie vanochtend. De duidelijke richting aanwijzer van jou zorgt er voor dat ik volgende keer het lichaam voelen als geheel ervarend meditatief op de juiste manier beoefen. Dus dank daarvoor!

  1. Dank voor je bericht, Trudy, fijn om te lezen. Ik hoop je snel te zien in een van de meditaties!

 4. Super fijne meditatie en begeleiding, dank! Kon vrijdag niet deelnemen, maar heb ‘m vandaag gedaan. Heeft me heel goed gedaan 🙂

 5. Hallo Kader
  Ik heb je meditatie vanuit het archief gevolgd en het bracht mij rust in mijn hoofd en het gaf mij ook energie.
  Omdat ik een koptelefoon gebruik kon ik heel mooi mijn hartslag horen deze gaat sneller tijdens het inademen en daarna langzamer bij inhouden en uitblazen van de adem.
  bedankt voor deze fijne meditatie en een fijn weekend.

  1. Hoi Pierre,
   Leuk dat je wat van je laat horen. Fijn dat de oefening je rust en energie gaf. Mooi dat je je hartslag op deze manier kon opmerken 🙂 De adem is fascinerend, he? Ik denk dat ik de komende tijd nog een aantal uitzendingen aan de adem zal wijden.
   Warme groet, Kader

 6. Een fijne oefening. Was behoorlijk gestresst door lichamelijke chronische klachten. Het bracht mij rust . Dank je wel!!
  Gr. Erna Kleij

  1. Dankjewel voor je bericht, Erna. Ik kan mij goed voorstellen dat lichamelijke klachten stress kunnen veroorzaken. Fijn dat je op zo’n moment toch rust kunt vinden in de meditatie. Sterkte en alle goeds, Kader.

 7. Goedemorgen,

  Bedankt voor de fijne meditatie. Ik ben de laatste tijd erg onrustig in mijn hoofd door een verbouwing bij mij thuis en een studie. En merk dat ik me moeilijk kan focussen. Gisteren merkte ik op dat het erger begon te worden dus bedacht ik dat ik weer wat vaker moest mediteren. Dit was de eerste keer weer sinds lange tijd maar het voelde goed en motiveert mij om de draad weer op te pakken juist in deze periode. Bedankt Mvg Jordi 🙏

  1. Hoi Jordi, wat goed dat je in deze drukke periode weer tijd voor jezelf hebt genomen en bent gaan mediteren. Ik hoop dat het je lukt om dit weer regelmatig te doen. Er zijn veel mooie meditaties beschikbaar op meditatie.live om je daarbij te ondersteunen. Tot snel hier op meditatie.live en veel succes met de verbouwing en de studie!

 8. Hoi Kader, ik heb net jouw lichaamsverkenning gedaan vanuit het archief. Heel fijn, je hebt een prettige, rustige stem. Ik hoop de volgende keer er live bij te zijn!

 9. Hallo Kader,

  Ik heb jou sessie vanmorgen niet live kunnen volgen maar heb hem later bekeken en vond het heel fijn om er aan mee te doen. Ik kan je geen tips geven, meditatie is nog vrij nieuw voor mij maar van de paar sessie’s die ik heb gevolgd vond ik deze erg fijn.
  Met vriendelijke groet, Pierre H

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Back To Top