skip to Main Content
Sylvia Ebbens-Wenting Meditatie.live

Kom thuis bij jezelf.

Mijn naam is Sylvia Ebbens-Wenting en ik woon met mijn gezin in Amsterdam. Ik werk als geregistreerd mindfulness trainer vanuit mijn eigen bedrijf.

Na een carrière van 12 jaar in de Internationale Fashion & Retail ben ik mindfulness trainer geworden en het is mijn passie om andere mensen te begeleiden in het vinden van een betere balans tussen werk- en privé. Een serie van verschillende gebeurtenissen in zowel mijn professionele als privé leven, heeft ervoor gezorgd dat er bij mij ook een een verschuiving kwam in de balans tussen werk en privé. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een compleet andere levensstijl, waarbij ik op zoek moest gaan naar een meer duurzame manier van leven zodat ik meer kon gaan genieten. Deze manier heb ik uiteindelijk gevonden door meditatie. En deze ervaring wil ik natuurlijk graag meegeven aan alle deelnemers van mijn meditaties.

Lichte meditaties met een stukje wetenschap
De meditaties die ik geef kenmerken zich door een zekere lichtheid en humor zonder de lastige emoties uit het oog te verliezen. Ook zal ik in mijn meditaties geregeld aandacht besteden aan nieuwe inzichten uit de (neuro)wetenschap waarbij ik zal proberen deze inzichten op een praktische manier direct toe te passen in de oefeningen. Ik ben spiritueel nieuwsgierig en zorg ervoor dat ik mij als mens en trainer altijd zal blijven ontwikkelen. De combinatie hiervan maakt mij een intuïtieve trainer die met beide voeten stevig in de aarde staat. 

Wil jij ook ervaren hoe het is om een meditatie van mij te ontvangen waarbij de nadruk ligt op een praktische toepassing van meditatie in je dagelijks leven? Ik nodig je van harte uit om mee te doen op vrijdagochtend en te ervaren hoe mijn meditatie ook jouw leven kan beïnvloeden!

Contact met Sylvia

Website: www.sylandmind.com
E-mail: sylvia@sylandmind.com
Telefoon: 06 – 1760 6044

Maak kennis met Sylvia

Dit bericht heeft 41 reacties
 1. Zojuist heb ik vanuit het archief je bodyscan compassie van 10-12 gedaan; bijzonder om liefdevolle aandacht uit te proberen op die pijnlijke knie en heup van mij; het werkte heel verhelderend. Ik werd me bewust dat ik vaak op die delen mopper omdat lopen steeds pijn doet maar ik wél moet lopen om kilo’s kwijt te raken. Ik werd zowaar wat vrolijk van de meditatie!

  Bedankt Sylvia, je hebt een prettige duidelijke vlotte manier van praten die heel fijn is om naar te luisteren. Ik ga zeker vaker met je meditaties meedoen.
  Groet, Karin

  1. Hoi Karin,

   Wat een mooi bericht, dankjewel. Fijn dat je zo kon mediteren met de lichaamsdelen die soms ongemak geven. Veel oefenplezier en wellicht een keer tot ziens in een live meditatie 🙂

   Warme groeten Sylvia

 2. Sylvia ik heb zojuist de bodyscan meditatie gedaan. Ik was erg moe omdat ik vannacht slecht geslapen heb. Vanmorgen om 9.30u de Boosterprik gehaald samen met mijn man.
  Halverwege de meditatie ben ik in slaap gevallen, ook omdat je stem rustgevend is. Ik zal deze zeker deze meditatie nog een keer doen. Door mijn heftige fybromyalgie heb ik veel pijn en ervaar ik veel vermoeidheid en onrust . Dit helpt mij enorm. Dank je wel! Gr. Erna Kleij

  1. Hoi Erna,

   Wat goed dat je toch bent gaan zitten, en je lichaam gaf even aan dat er slaap nodig was, mooi dat je het kon toelaten 🙂

   Met pijn mediteren is niet altijd eenvoudig, ik heb zelf chronische migraine, met compassie naar die pijn kijken en je lichaam is zeer waardevol.

   Fijn weekend en tot de volgende live 🙂

 3. Hoi Sylvia, ik wilde je even laten weten dat ik jouw meditaties altijd erg fijn vind:)
  De combinatie van jouw stem, de uitleg en de oefening zijn erg prettig. Zojuist heb ik vanuit het archief de sessie ‘ademen met pijn’ gedaan, en ook dit was weer een waardevolle sessie waar ik veel aan heb gehad.
  Dank je wel!
  Een warme groet, Marion

  1. Hoi Marion,

   Dankjewel voor je mooie bericht, altijd fijn om dit terug te krijgen 🙂

   Mooi dat je die oefening hebt gedaan en dat je er baat bij had. Veel oefen & luister plezier!

   Warme groeten Sylvia

 4. Hoi Sylvia, nog maar weer even mijn dank uitspreken voor deze meditatie. Het is erg aangenaam om naar jouw te luisteren. Bedankt. Groetjes Annet.

  1. Hi Annet,

   wederom bedankt voor je mooie feedback, altijd fijn te ontvangen!

   Warme groeten Syl

 5. ‘Slechte nacht? Onderschat de rol van je mindset niet’

  Onlangs stuitten wij op een bijzonder interessant artikel op de website van Ergogenics met de titel: ‘Slechte nacht? Onderschat de rol van je mindset niet’.
  Onderzoekers in Colorado vertelden studenten dat een kwalitatief goede nachtrust voor bijna een kwart uit REM-slaap bestaat en dat je hersenen de volgende dag minder goed werken als het percentage REM-slaap onder de 20% zit.
  Overigens: ik ga er vanuit dat iedereen weet wat de REM slaap is, dat is de slaapfase waarin wij dromen. Mocht je meer willen weten, we zijn daarop ingegaan vorige week. Op dag 3 om precies te zijn. OP de pagina van mijn collega Mascha, kun je hier meer overlezen.
  Goed, terug naar het onderzoek.. de onderzoekers vertelden aan de studenten ook dat er een methode is, waarmee je aan de hand van de hersenactiviteit, hartslag en bloeddruk kunt berekenen hoeveel REM-slaap iemand de afgelopen nacht heeft gekregen.

 6. Maar deze methode bestond helemaal niet – maar dat vertelden ze de studenten niet.
  Wat ze wel deden is dat ze de helft van de deelnemende studenten vertelden dat ze meer dan genoeg REM-slaap hadden gehad, en de andere helft van de studenten vertelden ze dat ze juist weinig REM-slaap hadden gekregen.
  Wat ze vertelden was totaal willekeurig, want nogmaals -dit kun je helemaal niet op deze manier vaststellen. Maar dat wisten de studenten natuurlijk niet…
  Vervolgens lieten de onderzoekers alle studenten een test doen. Zij kregen een reeks cijfers te horen die ze foutloos bij elkaar op moesten tellen. En wat bleek?
  De studenten die te horen hadden gekregen dat ze te weinig REM-slaap hadden gehad, presteerden een stuk slechter dan de studenten die verteld was dat ze een kwalitatief goede nacht hadden gehad.
  De onderzoekers vroegen de studenten ook nog of hoe ze zelf hun slaapkwaliteit zouden beoordelen. En ook hier was het resultaat opmerkelijk: De eigen beoordeling was minder van invloed dan de beoordeling van de onderzoekers.

 7. Dankjewel Sylvia, Jouw meditaties zijn altijd heel fijn en bemoedigend. Ik word heel ontspannen van jouw stem. Deze meditatie was ook weer heel bijzonder. Ik kon zoveel dingen bedenken waar ik dankbaar voor ben en waar ik een warm gevoel van krijg, zoals mijn puberkleindochter, die zo mooi piano speelt en mijn peuterkleinzoon, die de wereld om zich heen aan het ontdekken is en het kleinkind, wat eind mei hopelijk gezond ter wereld gaat komen. Dit doet me beseffen dat ik een gezegend en gelukkig mens ben, ook al ben ik me dat gevoel niet altijd bewust. Ik ben je heel dankbaar voor deze meditatie en mijn intentie is om steeds naar dat positieve gevoel terug te keren. Warme groet en tot de volgende keer, Janny

 8. Hallo Sylvia,
  Bedankt voor je duidelijke meditaties. Het geeft helderheid en leer milder te zijn naar mezelf.
  Ik hoop je snel weer te zien,
  Groeten Heleen.

 9. Een super fijne meditatie , heel erg bedankt. Het is erg aangenaam en rustgevend om naar jouw te luisteren. Een heel fijn weekend. Groetjes en dank je Annet

 10. Dag Sylvia, Bedankt voor de fijne meditatie, die ik vanuit het archief gedaan heb. Dit was echt wat ik nodig had, nadat het niet zo mijn dag was. Er kwamen ook emoties boven en ik weet dat die er ook mogen zijn. Mooi, die houdingskwaliteiten, die alles met elkaar en met het leven te maken. Het is altijd fijn om naar jouw stem te luisteren. Hartelijke groet en tot de volgende keer. 👋🏻

 11. Het is zo aangenaam om naar jou te luisteren, ik slaap snachts bijna niet maar nu door meditatie gaat het stukje bij stukje beter. Luisteren naar jou brengt me erg veel rust en de pijn is beter te handelen. Hartelijk dank

  1. Hoi Annet, wat fijn om te horen dat het mediteren je helpt bij het omgaan met de pijn. En wat goed dat je het ook zo inzet, complimenten! Warme groeten Syl

 12. Dankjewel Sylvia voor deze fijne meditatie. Mooi die verbinding tussen de berg en alle facetten van het leven. Ook fijn wat je aan het eind zei over van slag raken door klein leed. Door deze meditatie voel ik me weer in mijn kracht gezet. In de lounge schreef je dat sommige mensen zich beter kunnen concentreren als het werk is gedaan. Dat is ook op mij van toepassing. In de ochtend voel ik te veel onrust over wat er nog gedaan moet worden. Daarom doe ik de meditatie op vrijdag vanuit het archief. Na een wandeling en een fietstochtje heb ik genoten van je bergmeditatie.

  1. Hoi Janny,

   Wat een mooie ervaring en dat is precies de kracht van de bergmeditatie.

   Tot een volgende meditatie 🙂

   Warme groeten Syl

 13. Beste Sylvia,
  Jouw meditatie “gedachtenbootjes” van vrijdag 29 januari vind ik fantastisch. Met deze oefening kom ik ook tot de diepste ontspanning die ik ken. Dat komt niet in de laatste plaats door de vriendelijkheid die je uitstraalt, de tijd die je mensen geeft om nog aan te sluiten, de uitnodiging om toch nóg een keer te kijken of je het jezelf nog een beetje comfortabeler kan maken. Dus dankjewel!

  1. Hoi Ingwer,

   Dank voor je bericht en wat fijn om te horen dat je hebt kunnen ontspannen!

   Ik wens je mooie meditaties & ontspanning toe!

   Warme groeten Syl

 14. Sylvia,
  Even een warm compliment.
  Ik ben sinds januari lid bij meditatie.live en merk dat ik me heel prettig voel bij juist jouw meditaties.
  Heb via het archief al verschillende terug geluisterd. De practische lichtvoetige insteek vind ik heel prettig.
  Je weet me in elke meditatie welkom te laten voelen en me zo te begeleiden dat ik zo min mogelijk mijn best doe en zo maximaal mogelijk mee kan in de reis van de betreffende meditatie.
  Ik vind het ook heel fijn hoe je me tijdens en na de meditatie met uitleg bewust maakt van hoe de oefening werkt en hoe ik hem zelf makkelijk toe kan passen. Doordat ik hem ‘ervaar’ en ‘begrijp’ merk ik dat ik hem ook toepas.
  Dank, Max

  1. Dag Max,

   Wat een ontzettend mooi bericht om mijn week mee te starten, dank! Erg fijn om te lezen dat je exact ervaart wat mijn insteek is met de oefeningen, en dat je het ook als zo prettig ervaart.

   Veel luister & oefen plezier uit het Archief en hopelijk tot snel live!

   Warme groeten Syl

 15. Hallo Sylvia,

  Ik heb net de Gedachtenbootjes uit het archief gevolgd. Leuk om deze oefening weer eens te doen en dan net weer anders. Ik kan alleen niet bedenken waarom ik tijdens de oefening (liggend, dekentje over me heen) echt steenkoude voeten kreeg. Alsof iemand ze in de vriezer had gestopt. Volgens mij was ik echt ontspannen, voelde mijn ademhaling bewust en zelfs hartslag toen je dat zei, maar die voeten! Ik heb ‘koude voeten’ ook maar een paar keer in het bootje gezet, maar vraag me af wat de fysiologische reden kan zijn. Heb jij enige uitleg?

  Dankjewel alvast!
  Ezra

  1. Hoi Ezra,

   Wat mooi dat je gebruik hebt gemaakt van een meditatie uit het archief. En fijn dat je de ontspanning kon vinden.

   Ik heb zo niet een verklaring voor de koude voeten, anders dan dat ik het ook wel eens heb wanneer ik een liggende meditatie doe. Vaak helpt een extra paar sokken 🙂 Het kan “gewoon” iets zijn wat je opmerkt zonder dat dit een oorzaak heeft.

   Mooi dat je de koude voeten ook in een bootje hebt gezet 🙂 Wanneer je dit een volgende keer weer opmerkt, en het zit de oefening echt in weg, dan kun je gerust de meditatie even pauzeren om een extra deken of sokken te pakken. Maar wat je nu gedaan hebt, het opmerken en meenemen in de oefening is helemaal super!

   Warme groeten Syl

 16. Dit was mijn 10de meditatie en dit vond ik super, Ik had de hond op de grond erbij liggen en ik hoorde mezelf met de hond door het bos lopen en het ruisen van het water een ree die naar ons keek en het water met de vele bootjes. Dit is echt een meditatie die goed bij mij past! Dankjewel hiervoor!

  1. Hi Marion,

   Wat fijn om je horen, super dat je zo’n mooie ervaring had. Ik wens je mooie vervolg meditaties toe.

   Warme groeten Syl

 17. Dag Sylvia, Wat een fantastische meditatie. Ik waande me echt in het bos en zag de mooie herfstkleuren voor me en hoorde de vogels en het beekje. We wandelen veel in het bos, maar in de herfst hebben we er heel erg van genoten: de zon die op de mooie kleuren en op de beek scheen. Tijdens de meditatie raakte ik ontroerd door het gevoel wat weer bovenkwam enig merkte dat mijn ademhaling vanzelf dieper werd. Ik heb ook genoten van je fijne stem. Aan die tips zal ik veel hebben als ik soms niet kan slapen. Dankjewel. Hartelijke groet, Janny

  1. Hoi Janny,

   Dank voor je bericht en wat fijn dat je meditatie zo hebt ervaren! Ik wens je mooie oefeningen toe de komende tijd en wanneer het slapen niet lukt en je nog wat tips wil, dan mag je altijd contact opnemen.

   Warme groeten Syl

  1. Hoi Ludo,

   Wat goed dat je toch nog hebt geluisterd in het archief!

   Warme groeten Syl

 18. Silvia wat een mooie en fijne meditatie.
  In mei jl. heb ik door een val mijn heup gebreken. Ik werd de volgende dag geopereerd. Dit was voor mij en mijn man behoorlijk heftig.
  Eenmaal thuis begon de revalidatie.
  Pittig en heftig en ik ben er redelijk uit gekomen. Niet optimaal maar het gaat. Veel dingen kan ik niet meer maar dat heb ik kunnen accepteren. Zo jong ben ik ook niet meer. Het is nu 7mnd geleden en hoogst waarschijnlijk moet ik in mei weer geopereerd worden om het metaal wat er nu in zit, waar ik nog steeds last van heb, eruit te halen en een nwe heup erin te zetten. Gelukkig heb ik een lieve en zorgzame man die mij begrijpt en veel voor me doet. Deze Corona tijd is ook niet leuk maar op dit accepteren wij. We zijn gelukkig allebei gezond en daar zijn we enorm dankbaar voor.
  Nogmaals een fijne meditatie, zal hem zeker nog vaak doen
  Groet Erna

 19. Ik heb deze meditati weer gedaan. Zo mooi. Ben enorm dankbaar en gelukkig met alles war ik nu heb. Ondanks mijn chronische klachten. Werd er zelfs emotioneel van!
  Dankje wel. Doe de laatste tijd meer meditaties en het helpt mij enorm om niet
  allen maar aan moeheid en pijn te denken maar ook aan de fijne dingen in het leven.
  Mijn lieve man is zorgzaam en hulpvaardig , hiervoor ben ik ook enorm dankbaar.

  Lieve groet Erna Kleij_Heeremans

  1. Hi Erna,

   Wat mooi dat je dit kunt ervaren naast je chronische pijn en super dat je er zo mee oefent! Warme groeten Syl

 20. Wat een fijne meditatie was dit. Ik heb een heerlijke 5daagse vakantie gehad in Twente samen met mijn lieve echtgenoot. Enorm genoten vande natuur.
  Hiervoor ben ik zeer dankbaar en voel mij inzonder gelukkig. Ik heb ookgemerkt dat ik zeer optimistich gestemd was waardoor ik mij een stuk beter voel!!
  Lievegroet Erna

  1. Hoi Erna,

   Wat fijn om te horen dat je de meditatie fijn vond en dat je zo positief gestemd bent. Ik hoop dat je nog lang naar ons (mij) komt luisteren en mee-ervaren!

   Warme groeten Syl

 21. Hoi Sylvia, ik heb al een paar keer jouw meditaties uit het archief beluisterd en ik geef je daarom graag een keer mijn compliment. Wat zijn jouw meditaties fijn om te doen! Je begeleidt de oefening heel rustig en geeft me vertrouwen, maar je legt ook duidelijk uit wat we hebben gedaan, voor mij een heel compleet pakket. Ik merk dat ik na jouw meditaties een tijd lang de rust kan vasthouden en meenemen de dag in. Daarvoor wilde ik je bedanken.

  1. Hoi Diane,

   Wow, wat een ontzettend mooi compliment voor mij om de dag mee te beginnen, dankjewel! Wat fijn om te horen dat de meditaties je dit gevoel meegeven, dat is de essentie waarom ik ze op deze wijze begeleid 🙂 Warme groeten Syl

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Back To Top