Skip to content

Echte liefde vind je in de liefde voor jezelf.

Ik ben Tiny Fortezza – Kuiken en ik woon met mijn man Nick in het Friese Joure. Met ons samengestelde gezin zijn we de helft van de tijd met en de andere helft zonder kinderen. Ik ben graag samen met andere mensen en kan ook goed alleen zijn. Dan kies ik voor lekker bewegen in de natuur (wandelen, hardlopen, fietsen, skeeleren, schaatsen, skiën) of thuis ontspannen met yoga en meditatie.

Ik werk als holistisch leefstijlcoach en -trainer. Sinds 2018 help ik mensen gezonde keuzes maken op het gebied van vitaliteit en werkgeluk. Ik geloof dat je de beste keuzes maakt wanneer je in verbinding met jezelf bent. Die verbinding ontstaat vanuit ontspanning. In mijn coaching en training pas ik dan ook meditaties, ademwerk en mindfulness toe.

Meditaties met een stukje achtergrondinfo
Mijn meditaties richten zich op de verbinding met jezelf. Hoofd en lijf zijn één. In mijn meditaties kom je mentaal en fysiek in diepe ontspanning. Vanuit daar kun je tot nieuwe inzichten en energie komen. Ik begeleid je met warmte, rust en liefde. Dat is de ‘hartenkracht’ die ik met jou en de groep aanga. Ik laat bewust stiltes vallen zodat er ruimte is voor jouw eigen ontspanning, inzichten en energie. Ik deel bij iedere meditatie kennis over het effect van de meditatie op je lichaam en geest. Ontspan met mij mee en ervaar zelf deze rust, liefde én energie. Je bent welkom, precies zoals je bent 🙂

Contact met Tiny

Website: www.eigenstijlleefstijl.nl
E-mail: tiny@eigenstijlleefstijlcoaching.nl
Telefoon: 06 – 536 23812

Wil je Tiny ondersteunen?

Alle trainers bieden de live meditaties gratis aan. Een kleine gift wordt echter zeer gewaardeerd!
Klik op deze link voor jouw bijdrage. 

Maak kennis met Tiny

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Hoi Tiny,
  Heerlijk die korte oefening tegen de werkstress. Nu ik deze regelmatig herhaal merk ik echt verschil.
  Dankjewel hiervoor.

  1. Ha Elma, wat mooi! Fijn dat je hem in het archief teruggevonden hebt en zo de voordelen er écht van kunt ervaren. Donderdag 25 januari geef ik hem in de avond live nogmaals, in een iets uitgebreidere versie. Misschien kun je er bij zijn? Zo niet, blijf er mooi van genieten en profiteren vanuit het archief zou ik zeggen. Dankjewel voor je berichtje <3

 2. Hallo Erwin,

  Dankjewel voor je mooie feedback en je vraag.

  Akelig dat corona je te pakken heeft! En wat fijn dat je met mijn meditaties zoveel ontspanning ervaart. Als je tussen slapen en waken in komt, is het moment dat je parasympaticus vanuit absolute rust de balans in je lichaam herstelt. Datzelfde gebeurt ook als je slaapt, of tijdens een meditatie in slaap valt. Je onderbewuste pikt de signalen nog wel op. Ik verwacht dat je dit in enkele bodyscans gericht op ontspanning en yoga nidra oefeningen terug kunt vinden. Een aantal specifieke meditaties van mij die je zou kunnen luisteren zijn:

  – Zelfhypnose van 5 oktober ’23
  – Zweven van 18 mei ’23
  – Opladen met kleur van 19 januari ’23
  – Jouw bubbel van rust van 28 april ’22

  Ik hoop dat je gauw (verder) herstel mag gaan ervaren. Leuk als je ook wilt laten weten welke van bovenstaande je goed gedaan hebben.

  Zorg goed voor jezelf en hopelijk kun je nog wat genieten van de feestdagen. Veel beterschap!

  Liefs Tiny

  1. Heel fijn Willemien! Jij bedankt. En doe hem gerust nog eens zou ik zeggen 😉

   Liefs Tiny

  2. Dag Tiny,
   Regelmatig volg ik meditaties via het archief, vaak die van jou. Dit omdat je zo’n prettige stem hebt, een fijne, rustige energie en tussendoor prettige stiltes laat vallen. Soms val ik erbij in slaap (wat mijn bedoeling vaak ook is, omdat ik moeilijk kan inslapen).
   Een paar dagen nu heb ik corona, met wel klachten maar gelukkig niet ernstig. De rust en vertraging als ‘bijvangst’ ervaar ik ook als prettig wel even.
   Ik zou graag meditatie-oefeningen willen doen die bijdragen aan een goed herstelproces. Heb je daar tips voor?
   Alvast dank, en hartelijke groet, Erwin

 3. Oh jee… de meditatie Die Vakantieplek van vanavond heb ik niet opgenomen helaas. Blijkbaar was ik zelf met mijn hoofd ‘op vakantie’. Excuus! Voor de liefhebber herhaal ik hem met liefde nog eens. Laat het me weten als je dat zou willen!

 4. Na afloop van de meditatie Koester Je Buik kwam het besef naar boven dat je best vaker stil mag staan bij alles wat er in en vanuit je buik gebeurt. Dit is zo’n groot gevoelscentrum.

  De Nervus Vagus kwam ter sprake op de chat. Deze zenuwbaan loopt vanuit je darmen naar je brein. Goed om te weten als je je er nog eens verder in zou willen verdiepen. Sowieso zijn hoofd, lijf en omgeving met elkaar verbonden!

 5. Dag Tiny,
  Deze fijne meditatie vanuit het archief gevolgd.
  Ik lig met Corona op bed en kan de ‘bubbel’ goed gebruiken voor
  mijn hoofdpijn, gevoelige keel en buik.
  Dankjewel🙏💕
  Groetjes Ria (1)

  1. Hallo Ria, dankjewel voor je mooie reactie. Ik kan mij voorstellen dat jouw Bubbel die plekken iets van verlichting kan brengen. Vervelend genoeg dat je geveld bent door Corona. Rusten en tijd nemen voor herstel helpt je er goed en sneller doorheen ook. Ontspannen middels meditatie is een fijne manier.

   Zorg goed voor jezelf en beterschap. Voel je welkom, ook als je fysiek weer gezond(er) bent <3

  1. Jij bedankt Elma! Wat fijn om te lezen dat je er zoveel ontspanning door ervaart. Heel mooi!

 6. Hallo Tiny, vanavond weer een fijne ontspannende live-meditatie van jou gedaan. Gisteren heb ik er nog een van jou gedaan uit het archief, vlak voor het slapen; liggend dus.

  Halverwege ben ik in slaap gevallen(gebeurt wel vaker) en tegen het eind werd ik weer wakker. Is voor mij geen probleem maar ik vraag me wel af of de meditatie dan genoeg effect heeft op je “lijf en leden” als je de helft niet bewust meemaakt….
  In ieder geval vind ik je meditaties altijd fijn!

  Hartelijke groeten,
  Karin.

  1. Hoi Karin, dankjewel voor je bericht. Mooi om te lezen dat je zo enorm ontspannen raakt bij de meditaties. Dat je erbij in slaap valt is helemaal niet erg. Blijkbaar heeft je lichaam dat dan nodig. Als je korter dan 20 minuten slaapt dan doe je in feite een power nap. Ook als je -mogelijk via je onderbewuste- niets meekrijgt van de meditatie dan is het indutten wel goed voor je.

   Twee kanttekeningen: 1e) Het indutten moet niet ten koste gaan van je slaap in de nacht. 2e) Wat is je doel of insteek als je gaat mediteren? Ga je voor ontspannen of voor aandacht trainen? In dat laatste geval blijf je liever wakker tijdens de meditatie. Dan kun je beter kiezen voor rechtop zitten/ staan of een mindfulness meditatie.

   Blijf er lekker van genieten zou ik zeggen. Liefs Tiny!

 7. Tiny ik heb zojuist de mooie energie meditatie wederom gedaan. Ik voel echt de energie door mijn lichaam stromen.
  Ik heb heftige fibromyalgie en heb veel pijn en voel mij altijd moe. Deze meditatie is voor mij een uitkomst. Dit doet mij heel goed!!. Ik heb het s’avonds altijd koud en gisteravond helemaal niet. Dit vind ik zo bijzonder! Ik heb het in bed ook niet koud gehad en heb redelijk goed geslapen. Dank je wel voor deze bijzonder mooie meditatie.
  Gr. Erna Kleij

  1. Hallo Erna, dankjewel voor je mooie bericht. Wat ben ik blij voor je dat je pijnverzachting, warmte en energie kunt halen uit deze meditatie. Zo te lezen is dat meer dan welkom voor jou. Bijzonder ook <3 Fijn om te weten dat je de meditatie zo vaak als je wilt kunt blijven inzetten. Geniet ervan en zorg goed voor jezelf. Liefs Tiny

 8. Ter aanvulling op de meditatie “Chakra’s in balans” van 20 januari 2022 hier een kort overzicht van de 7 chakra’s en hun energie. Op de chat was de vraag gesteld in hoeverre chakra’s voor bepaalde emoties staan. Er zijn wel emoties aan gekoppeld, maar meer nog zijn de energiecentra bekrachtigers van een staat van zijn. Dus van de energie die je hebt/ voelt. Op een rij van onder naar boven (in je lichaam) zoals we in de meditatie bij langs zijn gegaan:
  1) Basischakra – aarden: gevoelens van veiligheid en fysieke behoeften
  2) Sacraal chakra – emoties en sensualiteit
  3) Zonnevlecht – je authenticiteit
  4) Hartchakra – pure gevoelens en (zelf)liefde
  5) Keelchakra – (zelf)expressie en communicatiekracht
  6) Derde oog – helder zicht in fysieke en intuïtieve zin
  7) Kruinchakra – hoger bewustzijn en spiritueel lichaam

  Wil je je er verder in verdiepen? Ook andere collega-trainers gebruiken de chakra’s soms in hun meditaties. Ik heb mij o.a. laten inspireren door het boek Energetische Basiskennis van Wilka Zelders en ben zelf Malva therapie ondergaan.

  Enjoy en zorg goed voor jezelf <3

  1. Hi Tiny,

   Vandaag heb ik jouw chakra meditatie voor een 3e keer gedaan.
   De eerste 2 keer werd ik vanaf de keelchakra getriggerd waardoor ik de rest van de meditatie maar half bewust meemaakte. Het was anders dan slapen, ik hoorde wel flarden maar het leek meer op een diepe trance. Gister werd ik geraakt door een opmerking van mijn broer en kwam er oud zeer naar boven. Toen ik alleen was moest ik huilen en voelde ik fysieke pijn in mijn keel en hoofd. Het was heel bijzonder omdat ik bij het verdrietige gevoel kon blijven en me daarna veel sterker voelde en helderheid kreeg!
   Vandaag heb ik je meditatie, van het begin tot het eind, bewust meegemaakt en er van genoten! Het voelde nu helend en in balans.
   Heel erg bedankt voor al je fijne en gevarieerde meditaties. Je hebt een hele prettige en rustgevende stem 🙂
   Lieve groet,
   Marion

  2. Wat heerlijk en bijzonder, Marion Petronella <3 Het ziet ernaar uit dat je met de meditatie een energetische blokkade hebt opgelost. Heel erg fijn voor je en dankjewel voor je mooie feedback. Blijf goed voor jezelf zorgen en graag tot een volgende keer!

 9. Met de meditatie Nog Dieper Ontspannen heb je gedachten en gevoelens van ontspanning met elkaar in balans gebracht. Vanwege de Week van de Werkstress geef ik je deze oefening. Hij is bedoeld om te gaan oefenen met vriendelijke(re) gedachten naar jezelf toe. Je parasympaticus (ontspanning) aanspreken, in plaats van je sympaticus (actiestand).

  Noteer drie zaken die jij MOET van jezelf. Wat leg jij jezelf gedurende de dag allemaal op? Moet je bijv. altijd op tijd komen, moet je een goede vader/ moeder zijn, moet jij efficiënt zijn in alles wat je doet? Stel jezelf dan de vraag: wat MAG ik? Kijk of je de norm weg kunt laten en wat er dan over blijft. Ik moet op tijd komen = ik mag komen. Of, nog mooier: ik ben welkom.

  Dit ‘omdenken’ helpt je om vriendelijker en zachter naar jezelf toe te zijn. Het voorkomt dat je je interne stressoren aanzet. Heb je de smaak te pakken gekregen? Volg dan ook eens een meditatie omtrent Compassie. Vrijdag 20 november bijv. met Sylvia, de Bodyscan met Compassie. Ook in het kader van de Week van de Werkstress.

  Wees lief voor jezelf <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top