Skip to content

A mind is like a parachute. It doesn’t work if it is not open.

Ik ben Willemien en woon samen met Jan in de binnenstad van Utrecht. Ik vind het fascinerend om te zien hoe groot de invloed is van mensen op hun eigen vitaliteit. Als trainer en coach vanuit mijn eigen bedrijf begeleid ik graag mensen in het versterken van veerkracht, het hanteren van stress en het omgaan met veranderingen en onzekerheid.

Inmiddels heb ik bijna 30 jaar werkervaring als trainer, coach en adviseur in het bedrijfsleven. Ik heb een lange tijd gewerkt voor de Arbodienst van Rabobank als medewerker en leidinggevende. Ik gaf veel begeleiding op het vlak van stress, veerkracht en het omgaan met veranderingen, kortom: vitaliteit op de werkvloer. Daar heb ik ook zelf ervaren hoe belangrijk het is om niet continu aan te staan, maar tijdig te ontspannen. Want te doelgericht en gespannen bezig vernauwt je blik, sterker nog het ontneemt je plezier en slaap. Herkenbaar?

Meditaties en vitaliteit
Vanuit mijn passie voor onze fysieke en mentale vitaliteit én als mindfulnesstrainer, neem ik je graag mee in mooie praktische oefeningen. Soms zal ik lichte bewegingsoefeningen integreren in mijn sessies. We trainen je ‘aandachtsspier’, we zijn opmerkzaam en ook nieuwsgierig naar wat er is, zonder oordeel en zonder dat je je best hoeft te doen.

Daarnaast vertel ik je graag meer over je herstelvermogen en balans. Iedere sessie heeft een eigen boodschap die je mee kunt nemen in je dagelijks leven. We gaan aan de slag met jouw vitaliteit. Mag ik je uitnodigen?

Contact met Willemien

Website: www.willemiendegroot.nl
E-mail: info@willemiendegroot.nl
Telefoon: 06 – 8190 3210

Maak kennis met Willemien

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Een stiltemeditatie gedaan. De stilte in mijzelf gevonden.
  Dankzij jouw meditatie van september 2021.
  Fantastisch. Die stilte ga ik zeker proberen op te zoeken in lastige situaties.
  Mooi de tekst van het lied over de stilte van Stef Bos.
  Dankjewel voor deze mooie meditatie die je liggend kunt doen.
  Maar ook dank voor al je andere meditaties met beweging.
  Ik volg jouw meditaties altijd met veel plezier.
  Vriendelijke groet, Elma

  1. Vandaag je ont-spannings oefeningen gevolgd van vorige week. Fantastisch! Zo duidelijk en rustig, zodat ik het goed kon volgen!
   Dat ballonnetje als “weg laten vliegen” als metafoor voor ont-spanning = los-laten! was voor mij een eye-opener! Dankjewel!
   Hopelijk de volgende keer ook richten op spanning in de rug. Daar zit ook bij mij de zwakke plek!

 2. Wat een mooie en voor mij bruikbare omschrijving “ het plekje achter de gedachten”. Werkt voor mij beter dan gedachten als wolken voorbij laten gaan. Die blijf ik helaas volgen, die wolkjes. Erachter gaan biedt mij meer afstand. Dankjewel

  1. Wat mooi te horen Anja! Het plekje achter de gedachten is een gebied van stilte, terwijl de gedachten doorgaan. Ik heb dit geleerd van yoga nidra. Het kan heel veel rust en ontspanning geven als je contact weet te maken met dit plekje.
   Veel dank voor je bericht en graag weer tot de volgende keer!
   Hartelijke groet, Willemien

 3. Geweldig, deze actieve meditatie oefening.
  Lopen vind ik normaal gesproken al heel fijn om te doen. Nu kan ik ook in huis, heel bewust even tijd aan lopen besteden.
  Ik ga deze oefening zeker herhalen.
  Bedankt voor deze manier van mediteren.

  1. Dank je wel voor jouw reactie Elma! Wat leuk te horen dat je de loopoefening via het archief hebt gedaan en dat je deze ‘andere manier’ van mediteren goed bevalt. Ik zal er nog eens een vervolg aan gaan geven tijdens een donderdagavond. Hartelijke groet, Willemien

  1. Wat leuk te horen Marlies, bedankt voor jouw reactie! Ik ben ook benieuwd dat als je de oefening vaker je doet, je ook preciezer de signalen in je lichaam gaat opmerken.

 4. Dag Willemien, De meditatie ‘De stilte van het meer’ vond ik echt heel mooi. Het nummer van Stef Bos sprak me ook heel erg aan en was heel toepasselijk. Mooi om te weten dat na de storm altijd weer de stilte komt. Dat was tijdens de meditatie wel letterlijk, omdat ik het kind van de buren heel hard hoorde huilen. Daar kon ik me even moeilijk voor afsluiten, maar toen het weer stil was, kon ik mijn aandacht weer bij de meditatie houden. Over storm gesproken, die is nu ook wel heel hard nu ik dit schrijf. Gelukkig zal er op deze storm ook weer stilte vallen. Wat mij betreft mag je vaker een toepasselijk muzieknummer gebruiken. Hartelijke groet, Janny

  1. Goedemiddag Janny, dank je wel voor jouw reactie! En heel leuk te horen dat je de meditatie met de muziek erbij mooi vond. Na de storm ontstaat er weer een stilte. En als het stormt, door bijvoorbeeld rumoer op de achtergrond, kun je misschien proberen om op dat moment de stilte in jezelf te vinden. Al kunnen er natuurlijk momenten zijn waarop dat echt niet lukt, en dan kun je alleen maar de storm aanvaarden tot deze weer over is gewaaid. Graag weer tot de volgende keer. Hartelijke groet, Willemien

 5. Hoi Kimberly,
  Dank je wel voor jouw bericht. Heel fijn te horen dat je meditatie fijn vond en je rust gaf. En het nummer De Stilte van Stef Bos vind ik ook prachtig. Graag weer tot een volgende keer!
  Hartelijke groet, Willemien

 6. Hoi Willemien,
  Wat een fijne meditatie was het vandaag. Na afloop heb ik het nummer van Stef Bos meteen geluisterd. Dat gaf mij ook heel veel rust. Bedankt hiervoor.
  Groetjes,
  Kimberly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top